• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • У Києві відбувся Всеукраїнський семінар «Розвиток масового футболу»

У Києві відбувся Всеукраїнський семінар «Розвиток масового футболу»

2016-12-02

/Files/images/16.jpg

У Києві відбувся Всеукраїнський семінар «Розвиток масового футболу»

29 листопада у столичній Скандинавській гімназії стартував Всеукраїнський семінар «Розвиток масового футболу», який триватиме три дні і в рамках якого пройде фінал Всеукраїнського конкурсу на кращий урок футболу та кращий інноваційний урок фізичної культури, який Федерація футболу України проводить разом з Міністерством освіти та науки України в рамках взаємодії в розвитку шкільного футболу.

B урочистому відкритті заходу, учасниками якого стали переможці регіонального етапу конкурсу, взяли участь перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, заступник міністра освіти та науки України Роман Греба, заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, представники Міністерства освіти та науки, Інституту модернізації змісту освіти МОН та німецької федеральної компанії GIZ.

У своїй промові Вадим Костюченко передав учасникам семінару вітання від президента ФФУ Андрія Павелка, поздоровив переможців регіонального етапу конкурсу, подякувавши їм за роботу у розвитку шкільного футболу: «Цього року ми започаткували новий та вкрай важливий соціальний проект, спрямований на допомогу дітям, які були змушені переїхати із зони АТО та анексованого Криму, та на їх інтеграцію в місцеві громади – «Відкриті уроки футболу» та «Play Away, Play Everywhere» («Грай в гостях, грай всюди»). Це дуже важливе починання, адже те, яким буде дитинство у цих дітлахів, залежить саме від нас із вами. У заходах, які проводила Федерація футболу України, в цілому взяли участь близько 12 000 дітей, а ФФУ безкоштовно надала їм більше 5 000 футбольних м’ячів. Крім того, ФФУ зробить усе можливе, аби волонтери проекту, які пройшли навчання та бажають продовжити футбольну освіту, безкоштовно отримали тренерські дипломи категорії «С». Сучасні життєві реалії кидають нам багато викликів, й наше головне завдання – навіть у цих непростих умовах продовжувати працювати над розвитком футболу. Наша спільна мета – виховання здорового підростаючого покоління, позбавлення дітей негативного впливу вуличного середовища, «забрати» їх від ком’ютерів та прищепити любов до спорту».

За словами Вадима Костюченка, Федерація футболу України продовжує працювати над оновленням інфраструктури, будуючи спортивні майданчики, останній із яких було нещодавно відкрито у Святогірську. Наступного року планується відкриття близько 500 сучасних майданчиків (чому посприяє й запуск заводу із виробництва штучних полів, будівництво якого завершується), передати 26-ти регіональним федераціям близько 26 000 м’ячів для реалізації програми з розвитку дитячого футболу.

Відзначив здобутки ФФУ й заступник міністра освіти та науки України Роман Греба, який подякував федерації за нові футбольні ініціативи. «Вдячний ФФУ, що започаткувала ці проекти. Ці заходи допоможуть розвивати спорт у нашій державі. Наше спільне завдання: зробити все, аби діти перейшли з «віртуального» світу, який зараз їх повністю захопив у реальний». Адже здорова нація має створювати нову країну. Міністерство освіти та науки України буде й надалі робити все від себе залежне, аби спорт належним чином інтегрувався у життя», - сказав Роман Греба.

Підтвердженням останньої тези заступника міністра МОН стало підписання договору про взаємодію Міністерства освіти та науки України та Федерації футболу України щодо розвитку шкільного футболу в загальноосвітніх навчальних закладах України в 2017-2020 роках.

Не оминув увагою важливу соціальну роль спорту взагалі та футболу зокрема й заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич. «Започатковані ФФУ проекти дуже важливі, – відзначив керівник Патрульної поліції країни. – Ці проекти об’єднують дітей, дають можливість їм зрозуміти, що вони живуть в найкращій країні світу та є громадянами України. Вони отримують масу позитивних емоцій та вражень. Ми повинні убезпечити дітей від негативного впливу вулиць, забравши їх звідти та привівши до спортивних клубів. На словах зробити це дуже просто, але, на жаль, в нашій країні нині більшість тих, хто багато говорить, але мало робить. Я ж хочу подякувати Федерації футболу України, Міністерству освіти та науки країни, Міністерству сім’ї молоді та спорту. Майбутнє – за такими починаннями». Національна поліція України та ФФУ підписали меморандум щодо реалізації соціального проекту «Відкриті уроки футболу» у 2017-2020 роках.

Важливу соціальну місію започаткованих Федерацією проектів відзначили представники Міністерства освіти та науки, Інституту модернізації змісту освіти МОН та німецької федеральної компанії GIZ.

Відзначимо, що за всі роки проведення конкурсу на кращий урок футболута кращий інноваційний урок фізичної культури у ньому взяли участь близько 2 000 вчителів зі всієї України, а переможцями стали 65 педагогів. Цього разу переможці регіонального етапу конкурсу були відзначені дипломами ФФУ та отримали набори інвентарю для проведення шкільних уроків футболу.

Згідно з Положенням конкурсу, всеукраїнське журі визначило серед них 5-х учасників фіналу, які 30 листопада та 1 грудня проведуть фінальні конкурсні уроки. Фіналістами конкурсу стали представники Вінницької, Дніпропетровської, Київської, Миколаївської та Харківської областей.

Не залишилася без подарунків і Скандинавська гімназія, яка прийняла в своїх стінах семінар: директор навчального закладу Тетяна Пушкарьова отримала від першого віце-президента ФФУ Вадима Костюченка футбольні м’ячі та екіпірування.

Кiлькiсть переглядiв: 278

Коментарi