• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • У Національному еколого-натуралістичному центрі відбувся Всеукраїнський семінар-практикум з фізичної культури

У Національному еколого-натуралістичному центрі відбувся Всеукраїнський семінар-практикум з фізичної культури

2017-10-20

/Files/images/18102017335.jpg

У Національному еколого-натуралістичному центрі відбувся Всеукраїнський семінар-практикум за участі науковців, представників Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, спортивних Федерацій, фахівців із фізичної культури закладів післядипломної педагогічної освіти, районних управлінь освіти Києва, авторів навчальних програм та учителів-практиків.

Ініціювали та провели захід Міністерство освіти і науки України, Міністерство молоді та спорту України, Інститут модернізації змісту освіти та Національна федерація самбо України, які зацікавлені у впровадження новітніх інноваційних технологій в освітній процес закладів загальної середньої освіти.

Дуже важливо, що вчителі й працівники фізичної культури отримали такі необхідні їм у щоденній роботі організаційні й методичні знання у викладанні варіативних модулів «САМБО», «Чирлідинг» та «Петанк», познайомились з історією зародження і розвитку зазначених видів спорту в світі та в Україні. Крім того, вони дізнались про особливості виконання технічних і тактичних елементів названих видів спорту, а ще як упроваджувати сучасні форми, методи і засоби організації навчальних та навчально-тренувальних занять зі школярами різних вікових груп, – розповіла про перебіг семінару його модератор Галина Коломоєць, науковий співробітник Інституту модернізації змісту освіти.

Учасників поважного зібрання привітали заступник Міністра молоді та спорту Ярослав Войтович, директор Національного еколого-натуралістичного центру Володимир Вербицький та завідувач сектору наукового та навально-методичного забезпечення змісту суспільної, громадянської та технологічної освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Вікторія Деревянко.

Науковці та вчителі-практики виступили перед колегами із цікавими тематичними доповідями.

Зокрема, Валентина Єрмолова, директор Олімпійської академії України, поділилась своїми міркуваннями щодо інтеграції олімпійської освіти в навчально-виховний процес загальноосвітнього навчального закладу.

Про гендерну гру корфбол, яка покликана формувати ключові компетенції та активізувати навчальну діяльність учнів до занять фізичної культури і спортом, детально розповів Олексій Лакіза, завідувач кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти КВНЗ Київської обласної ради «Академія неперервної освіти», кандидат педагогічних наук.

Василь Федорець, докторант Інституту Вищої освіти НАПН України, ст. викладач кафедри психолого-педагогічної освіти та соціальних наук Вінницької академії неперервної освіти, кандидат медичних наук, зупинився на темі формування та збереження кардіологічного здоров’я засобами фізичної культури, яка покладена в основу спецкурсу «Розвиток здоров’язбережувальної компетентності вчителя фізичної культури».

Проекту «Державного стандарту початкової загальної освіти» присвятив свій виступ Олександр Остапенко, завідувач лабораторії фізичного розвитку та здорового способу життя Інституту проблем виховання НАПН України, кандидат педагогічних наук.

Про те, як у 2017 році проводиться традиційне щорічне оцінювання фізичної підготовленості учнівської молоді, учасники наради дізнались з інформації В. Лимаренка, начальника відділу фізичного виховання Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Анатолій Ребрина, доцент кафедри здоров’я людини Хмельницького національного університету, кандидат педагогічних наук, висловив своє бачення щодо впровадження варіативного модулю «Професійно-прикладна фізична культура» в навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів.

Із особливим інтересом слухали учасники семінару вчителів-практиків. Київські педагоги Сергій Чешейко, Євгенія Алексєйчук, Валерія Сілкова, Ірина Красюк та Дмитро Мацулевич охоче поділились власним досвідом роботи з покращення викладання фізичної культури в загальноосвітніх навчальних закладах.

Справжнє захоплення викликали практичні заняття з освоєння техніки і тактики, які проводили для вчителів-практиків і фахівців із фізичної культури закладів післядипломної освіти, тренери й спортсмени Національної федерації САМБО України (Вадим Рогач), Федерації чирлідингу та чирспорту України (Андрій Боляк), Всеукраїнської федерації петанку (Василь Леськів), Української федерації літаючих дисків (Дмитро Бабич) та Федерації бейсболу України (Дмитро Мацулевич). Вони ж продемонстрували колегам як офіційне, так і нестандартне обладнання й інвентар для проведення уроків із фізичної культури, навчально-тренувальних занять та змагань школярів різних вікових груп, познайомили з основними положеннями правил змагань.

Учасники семінару схвально відгукувались про високий науково-методичний рівень проведення заходу. Вони отримали сертифікати і комплект програм «Самбо» для загальноосвітніх навчальних закладів, де детально викладено модулі «Самбо» для 5-11 класів ЗНЗ та програми роботи гуртків.

Кiлькiсть переглядiв: 252

Коментарi