• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Завершилися дистанційні курси "Основи медичних знань і домедичної допомоги"

Завершилися дистанційні курси "Основи медичних знань і домедичної допомоги"

2018-02-01

/Files/images/КВІТЕНЬ 2015 106.jpg

З 09.01 по 26.01.2018 року вперше проходили дистанційні курси "Основи медичних знань і домедичної допомоги". На курси зареєструвалось 15 здобувачів освіти, з яких 8 успішно їх закінчили й отримали відповідні сертифікати з кількістю годин.

Одна з основних проблем післядипломної педагогічної освіти — невідповідність між можливостями традиційних методів навчання та тим обсягом фактичних знань, який сучасне суспільство потребує від вчителя. Враховуючи збільшення обсягу знань, який повинні засвоїти слухачі курсів підвищення кваліфікації, необхідно застосовувати інтенсифікацію та оптимізацію навчального процесу.

Дистанційне навчання - якісно новий, прогресивний вид навчання, який охоплює елементи очного навчання, а також сучасне науково-методичне забезпечення, доступ до якого здійснюється на основі передових інформаційних технологій.

Програмно-технічне супроводження дистанційного навчання здійснюватиметься з використанням Інтернет-технологій в середовищі платформи MOODLE, програмної оболонки, що забезпечує дистанційне навчання слухачів і дає змогу керувати всією діяльністю віртуального навчального закладу.

Навчальна програма дистанційного курсу «Основи медичних знань і допомоги» розроблена на основі програми предмету «Захист Вітчизни» та освітньо-професійної програми підготовки педагогічних кадрів з напрямку підвищення кваліфікації вчителів предмету «Захист Вітчизни».

Різні форми підготовки вчителів предмету «Захист Вітчизни» на курсах підвищення кваліфікації є суттєвим чинником покращення рівня викладання даного розділу програми в школі.

Дана програма висвітлює актуальні питання підвищення кваліфікації та інтенсивної підготовки вчителів предмету «Захист Вітчизни» в умовах дистанційного навчання.

Важливим аспектом цієї роботи є розширення і поглиблення знань та насамперед практичних умінь з методики викладання даного розділу відповідно до вимог навчальної програми предмету «Захист Вітчизни» для загальноосвітніх навчальних закладів.

Курс передбачає вивчення порядку надання домедичної допомоги пораненим, невідкладні дії та організаційні заходи, спрямовані на врятування та збереження життя людини у невідкладному стані та мінімізацію наслідків впливу такого стану на її здоров’я, а також навчання практичним навичкам з рятування та збереження життя людини, яка перебуває у невідкладному стані, навчання користуванню індивідуальними засобами медичного захисту.

Основою дистанційного навчання є самостійна робота (без відриву від основної роботи) слухача, якісне науково-методичне (комплекти методичних та навчальних матеріалів) і консультативне забезпечення при ефективному (опосередкованому та прямому) управлінні процесом навчання з боку наставника-тьютора.

Курс призначено вчителям предмету «Захист Вітчизни» за тематичним планом програми № 2 для дівчат (юнаків, які за станом здоров’я, релігійними поглядами не вивчають основи військової справи – «Основи медичних знань» та юнаків (за тематичним планом програми № 1. Розділ VІІІ. Основи медичних знань і допомоги).

Голованівський -1- 0

Кіровоградський - 4 - 2

м.Олександрія - 1 - 1

Новоукраїнський - 3 - 1

Олександрівський - 2 - 2

Олександрійський - 1 - 1

Петрівський - 3 - 1

Загальний результат - 15

Кiлькiсть переглядiв: 598

Коментарi