• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відбувся міжрегіональний семінар-практикум учителів фізичної культури Голованівського, Гайворонського, Ульяновського, Вільшанського, Новоархангельського районів

Відбувся міжрегіональний семінар-практикум учителів фізичної культури Голованівського, Гайворонського, Ульяновського, Вільшанського, Новоархангельського районів

2013-10-23

/Files/images/новые 130.jpg

17 жовтня 2013 року на базі НВК «Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка – гімназія» відбувся міжрегіональний семінар-практикум учителів фізичної культури з проблеми «Інтерактивний підхід до формування в учнів стійкої позитивної мотивації до занять фізичною культурою та спортом засобами футболу», організований за сприяння відділу освіти, молоді та спорту Голованівської райдержадміністрації (керівник Коломійчук М.А.) спільними зусиллями науково-методичної лабораторії фізичної культури, спорту і захисту Вітчизни КЗ «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» (завідувач – Коробов М.Г.) та методичного кабінету відділу освіти (завідувач – Міщенко В.С., методист -Харкавенко А.В.

На запрошення відділу освіти, молоді та спорту Голованівської райдержадміністрації, науково-методичної лабораторії фізичної культури, спорту і захисту Вітчизни КЗ «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» в роботі семінару взяли участь близько 30 фахівців фізичного виховання вказаних районів.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся начальник відділу освіти, молоді та спорту Голованівської райдержадміністрації Коломійчук Михайло Анатолійович, який представив пріоритетні напрями розвитку навчальних закладів району, презентував спортивні та методичні здобутки вчителів та учнів району.

Тема доповіді Коробова М.Г. «Реалізація навчальної програми з фізичної культури для 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів в контексті впровадження нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти. Варіативний модуль «Футбол».

Досвід роботи НВК «Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Т.Г.Шевченка-гімназія») та власний досвід розкрила Молдован Наталія Вікторівна, вчитель даної школи.

Тема доповіді Паскаля П.А., вчителя фізичної культури Сухоташлицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Вільшанської районної ради, «Формування стійкої позитивної мотивації до занять фізичною культурою та спортом засобами футболу». Методологічна основароботи вчителя базується на сучасних концепціях становлення та розвитку особистості, зокрема концептуальних положеннях сучасної педагогічної науки про сутність і значення фізичного виховання у всебічному розвитку особистості. Теоретичним підґрунтям стали праці М.М. Амосова, Г.Л. Апанасенка, Л.В. Волкова, О.Д. Дубогай, Т.Ю. Круцевич, Б.М. Шияна та ін. Основна ідея досвіду, ії інноваційна значущість полягає у розвитку та реалізації потенціалу навчального матеріалу з футболу для формування в учнів стійкої позитивної мотивації до систематичних занять фізичними вправами як основної складової здорового способу життя.

Практичною частиною програми семінару передбачено:

1. Урок фізичної культури з елементами футболу.

Відповідальний : Мирошниченко В.М. (НВК «Голова-нівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Т.Г.Шевченка-гімназія»).

2. Майстер-класи «Основи методики навчання індивідуальним та командним діям у футболі»:
а) технологія «Відчуття м’яча»:

- техніка пересування з м’ячем;
- техніка володіння м’ячем

вчитель : Молдован Н.В. (НВК «Голованівська загальноосвітня школа

І-ІІІ ступенів ім. Т.Г.Шевченка-гімназія» )

б) технологія «Відчуття простору»:

- удари по м’ячу;

- жонглювання м’ячем;

вчитель ___Мишоловка С.І., Великотроянівська загальноосвітня школа

І-ІІІ ступенів Ульяновського району; Демяненко О.Л. (Новоархангельська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2).
в) технологія «Відчуття партнера»:

- відбирання м’яча;

- групові дії в нападі, захисті;

вчителі Гайворонського району : Суханевич І.Я., Гайда А.С., Гончарук С. Г.

г) орієнтовні етапи розминки під час проведення уроку з футболу

вчитель ___ Паскаль П.А., вчитель фізичної культури Сухоташлицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Вільшанської районної ради;

д)зміст домашніх вправ за варіативним модулем «Футбол»

вчитель: Мінаєва Ю.І. (НВК «Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Т.Г.Шевченка-гімназія»)

е) методика організації відкритих шкіл футболу «Орen Fun Football» та проведення футбольного турніру «Солодкий кубок».

вчитель –методист Коробов М.Г.

3. Круглий стіл з обміну досвідом роботи вчителів фізичної культури Кіровоградської області.

Відповідальні: Коробов М.Г. Молдован Н.В.

На завершення завідувач науково-методичної лабораторії фізичної культури, спорту та захисту Вітчизни Коробов М.Г. відповів на запитання колег щодо організації та проведення навчально-виховної роботи з фізичної культури в закладах освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 140

Коментарi