• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відбулася семінар-нарада з організації та реалізації всеукраїнського проєкту фізичної культури онлайн «Перемагаємо разом» та проведення «Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку» в рамках реалізації програми Президента України «Здорова Україна».

Відбулася семінар-нарада з організації та реалізації всеукраїнського проєкту фізичної культури онлайн «Перемагаємо разом» та проведення «Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку» в рамках реалізації програми Президента України «Здорова Україна».

2022-04-07

/Files/images/Семінар.png

5 квітня 2022 року відбулася семінар-нарада з організації та реалізації всеукраїнського проєкту фізичної культури онлайн «Перемагаємо разом» та проведення «Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку» в рамках реалізації програми Президента України «Здорова Україна».

На платформі ZOOM до наради доєдналися 986 учасників, тоді як пряму трансляцію в YouTube переглянули 3700 глядачів – вчителів фізичної культури та представників адміністрацій закладів загальної середньої освіти.
Подію надихаючим виступом відкрив заступник Міністра молоді та спорту України Артур Селецький. Зокрема він зазначив: «Сьогодні поруч з нами мільйони людей та мільйони дітей позбавлені можливості вільно пересуватись своєю країною, позбавлені свого майна, свого майбутнього, та можливості вільно навчатись «Я маю на це право!». Це право мають наші діти! І значення цих слів не має залежати від забаганок диктаторів, політиків чи військових».
Пан Артур висловив слова пошани і вдячності усім без винятку вчителям, які продовжують, в ці важкі часи для нашої України, виконувати свою місію. Та надають можливість безперервно навчатись нашим дітям!
Відзначаючи значення уроків фізичної культури, Артур Миколайович, підкреслив: «Рухова активність і здоров’я - є важливою складовою могутності нашого народу. Рух дозволяє позбутися тривожності, страху, стресу і налаштуватися на навчання, нові звершення задля перемоги України.
Нашим дітям потрібні он-лайн уроки фізичної культури, які проводяться при безпосередньому спілкуванні вчителя з дітьми, уроки які мотивують дітей до руху.»
Закликом для всіх вчителів пролунали слова: «Дуже хочу, щоб кожний з вас зрозумів сьогодні, що здоров’я наших дітей у Ваших руках, Це наш фронт і це наша з Вами місія!»
Вадим Григорович Стеценко, голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, привітав учасників семінару-наради, відзначивши виключну актуальність питань підвищення ефективності дистанційних уроків фізичної культури завдяки проєкту «Перемагаємо разом». Запросив присутніх 6 квітня долучитися до Всеукраїнського он-лайн уроку фізичної культури присвяченого «Міжнародному дню спорту заради розвитку і миру».
Пан Вадим, проінформував учасників про заходи, які зараз реалізуються Комітетом, зокрема про телеграм бот, який створюється з метою організаційної, методичної, практичної підтримки вчителів фізичної культури та інших фахівців сфери.
Психологиня, експертка Міжнародного дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ Наталія Пашко, професійно і переконливо розкрила особливості процесів, які відбуваються в дитячій психіці в цей складний час, підкресливши важливість занять руховою активністю.
Заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту Андрій Боляк, ознайомив учасників з проєктом уроків фізичної культури он-лайн «Перемагаємо разом», головними складовими проєкту, алгоритмами взаємодії вчителів при реалізації проєкту, спеціальними програмами навчання і підвищення кваліфікації.
Галина Коломоєць начальник відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», зосередила увагу учасників семінару-наради на методичному забезпеченні викладання фізичної культури он-лайн, обміні досвідом між вчителями різних регіонів країни.
Вікторія Думич - директорка тренувальних програм Better Me, сертифікована тренерка, познайомили учасників з функціоналом мобільного додатку Better Me Health Coaching, який компанія відкрила для безкоштовного використання в Україні. Численні, професійно підібрані комплекси вправ додатку можуть бути рекомендовані для їх використання в он-лайн уроках.
Натхненними були виступи вчителів – учасників проєкту, які поділилися з присутніми методичними та організаційними секретами, а саме: Оксана Юрків, переможниця конкурсу Global Teacher Prize з Теропольщини; Павло Скульський та Ганна Григорів з Івано-Франківщини; Марія Глоба з Черкащини.
Наталія Боляк, вчитель з міста Києва, презентувала методику створення патріотичних закличок в он-лайн уроці.
Всеукраїнський урок фізичної культури он-лайн до «Міжнародного дня спорту заради розвитку та миру» презентувала виконавча директорка ГО «Руху Олександра Педана «Джуніор» Марія Павліченко. Вона зазначила, що трансляція уроку буде відбуватися на декількох ютюб каналах в тому числі й каналі Міністерства освіти і науки.
Вчителі фізичної культури закладів загальної середньої освіти можуть доєднатися до проєкту через Telegram канал. Довідки в особистих повідомленнях.
Покликання для перегляду семінару-наради в ютюбі: https://www.youtube.com/watch?v=jufB3xH8jSo
Лист Міністерства освіти і науки України №1/3730-22 від 29.03.2022р.
Кiлькiсть переглядiв: 78

Коментарi