• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обласний семінар спеціалістів відділів, управлінь освіти; методистів методичних кабінетів (центрів) відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад з фізичної культури та «Захисту Вітчизни»

Обласний семінар спеціалістів відділів, управлінь освіти; методистів методичних кабінетів (центрів) відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад з фізичної культури та «Захисту Вітчизни»

2013-08-27

/Files/images/270820131583.jpg

Обласний семінар спеціалістів відділів, управлінь освіти; методистів методичних кабінетів (центрів) відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад з фізичної культури та «Захисту Вітчизни»

27 cерпня 2013 року відбувся обласний науково-практичний семінар спеціалістів відділів, управлінь освіти; методистів методичних кабінетів (центрів) відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад з фізичної культури та «Захисту Вітчизни» з проблеми«Впровадження нової навчальної програми з фізичної культури в 1-4 класах».

У роботі семінару взяли участь 29 представників 23 районів та міст області, які відповідають за фізичне виховання та «Захисту Вітчизни».

З доповіддю «Реалізація міжнародних та національних соціальних проектів розвитку шкільного футболу «Відкриті уроки футболу», «Відкриті розважальні футбольні школи» та «Чесна гра»виступивБезсмертний В.А.,перший заступник голови обласної федерації футболу. Крім того, Віктор Анатолійович розповів прорезультати проведення обласних заходів та змагань.

Голова Кіровоградського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Шевченко О.В.висвітлив питання стану та перспектив фізичного виховання школярів загальноосвітніх навчальних закладів області.

Начальник відділу навчально-спортивної роботи Кіровоградського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Панкул В.І. виступив перед учасниками семінару з питань підвищення ефективності управління фізичним вихованням учнів загальноосвітніх навчальних закладів Кіровоградщини, хід та проміжні результати проведення спартакіади школярів та особливості організації і проведення спортивно-масових заходів у поточному навчальному році.

Завідувач науково-методичної лабораторії фізичної культури, спорту і захисту Вітчизни комунального закладу «Кіровоградський ОІППО імені Василя Сухомлинського» Коробов М.Г. висвітлив особливості впровадження нового державного стандарту освітньої галузі «Здоров’я і фізична культура», зробив ґрунтовний аналіз стану викладання предметів «Фізична культура», «Захист Вітчизни».Коробов М.Г. акцентував увагу фахівців фізичного виховання нашляхи підвищення ефективності фізичного та військово-патріотичного виховання школярів, оптимальному застосуванні контрольних навчальних нормативів і вимог шкільної програми з фізичної культури, методичних аспектах проведення державної підсумкової атестації з предмета в 11 класах та підвищення ефективності методичної роботи з учителями фізичної культури та«Захисту Вітчизни».

В рамках семінару, спільно з обласною федерацією футболу та обласним відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, БУЛИ нагороджені переможці обласного туру Всеукраїнського конкурсу на кращий інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу:

Діхтяр Олег Антонович – вчитель фізичної культури Нечаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Ю.І. Яновського Компаніївського району (І місце);

Гончарук Сергій Григорович – вчитель фізичної культуризагальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Бандурове Гайворонського району (ІІ місце).

Бондаренко Оксана Петрівна – вчитель фізичної культури Дружелюбівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Добровеличківської районної державної адміністрації (ІІІ місце).

На завершення було проведено проблемний круглий стіл:«Впровадження нової навчальної програми з фізичної культури в 1-4 класах», під час якого представники регіонів області обмінялися думками щодо реформування фізичного виховання школярів.

За підсумками роботи семінару були прийняті рекомендації стосовно підвищення ефективності уроків фізичної культури та оптимізації обласних спортивних заходів для школярів.

Кiлькiсть переглядiв: 150

Коментарi